VÍRA V SEBE 1.5.

VÍRA V SEBE

„Bože, postav stráž k mým ústům. Nedovol, aby se má řeč přiklonila ke zlu.“

Všechny problémy našeho života náleží naší osobnosti. Jsme zvyklí na to, že se věci kazí. Podle toho myslíme, mluvíme a jednáme. Chceme-li konečně uniknout negacím vlastním nebo světa, pojďme si zvykat na nové vědomí!

Naše největší síla je ve víře v sebe sama.  Když neochvějně věříme sami sobě, svému duchu, upřímnosti svých myšlenek a slov, všechny vesmírné síly jsou nám k dispozici.

Podstatná je naše duše. Neobejdeme se bez Božství, čistého srdce a přesvědčení, že nás Stvořitel slyší. Je s námi pořád. Čeká na naše zavolání a požádání. Nepožádáme - nedostaneme. Proto žádejme. Někdy jako odpověď zazní ano, jindy ne. Ale když nepožádáme, odpověď bude vždycky ne. Dali jsme si ji sami.

„Slyším každou vaši myšlenku, i když mě nevoláte. Slyším a vnímám vše v každém okamžiku vašeho bytí. Žádejte, proste, a Já vyhovím, jak nejlépe to jde. Přání musí být pro dobro vaše a všech zúčastněných. Plním je tak, jak je to pro vás nejjednodušší. Pošlu správné lidi, dodám potřebné informace, nabádám - máte nutkání nebo nápad…“

S. Matějíčková: „Se Stvořitelem mluvím jako s lidmi, kterých si vážím. (Můžeme mluvit hlasitě, šeptem nebo v duchu. Já mluvím hlasitě, protože se lépe soustředím). Vyjadřuju se srozumitelně a jednoduše. Líbí se mi představa boha jako boha radosti: „Děkuji, že Tě mám. Jsi moje síla, radost a bezpečí.“

Když mám smolný den, žádám těmito slovy: „Mám špatný den. Bože, předávám  své břímě Tobě a prosím, abys měl se mnou strpení.“

Když věříme a žádáme správně, můžeme zázraky vlastní mysli zažít kdekoliv.  Odvíjejí se od naladění a míry čistoty duše. Očekávání, že cesta do Indie v nás vyvolá nadstandardní prožitky, je iluzorní.

Postavme se výzvám života ve vzpřímeném postoji, místo abychom to vzdali vleže. Musíme počkat. To přejde. Každý den je doopravdy jako kousek nebe. Jen některé dny jsou ty kousky menší než jindy. Přesto… kdyby každý z nás odhodil své problémy na hromadu a pak se podíval na hromady těch druhých, ještě rád by si ty svoje vzal zpět.

Vím, že na konci toho všeho mi Bůh položí jedinou otázku: „Milovala jsi? Na tom jediném záleží.“ „Ano, milovala jsem.“ Konec debaty. Konec zápasů s Bohem. Poražena pro své dobro. Poražena láskou.

Jana (1. 5. 2022)