PRSKAVKY NADĚJE 22.4.

PRSKAVKY NADĚJE

„Každý člověk má ve svém nitru místo, na které mu nikdo nemůže sáhnout

a o které ho nikdo nemůže připravit. Tomu místu se říká naděje.“

Není těžké přežít jeden den, dokážeme-li přežít okamžik. Beznaděj vytváří naše představivost, která nám namlouvá, že existuje nějaká budoucnost, čímž z nás vysává sílu a brání nám prožívat to, co je teď. To velkolepé JÁ JSEM je jen v přítomnosti. Když se jí držíme, jsme schopni zvládnout všechno. To je jaké to jediné, co po nás božství chce: žít přítomností.

Jaký je rozdíl mezi pohledem lidským a božím? My vidíme svět ve fragmentech, protože mrkáme. Ale Bůh, který nikdy nemrká, vidí celý vesmír tak, jak ho my nikdy vidět nemůžeme. Vidí ho vcelku, nedotčený.

Člověk se bojí velkých změn, ale obvykle má odvahu udělat první krok správným směrem. Jde o první krůček a pak další. Tak to funguje se vším, po čem  toužíme. Víme, co je pro nás tím prvním krokem správným směrem? Ať je to cokoliv, udělejme to teď hned!

Základem každého vztahu je vybudovat a udržet si přátelství, které sex neohrozí. Nejdřív musí přijít přátelství. To je duší vztahu. Je třeba ujistit se, že si můžeme víc dát než vzít.

Nikdo by neměl setrvávat ve vztahu, který je ponižující, citově nevyrovnaný či prázdný. Místo hledání vhodného partnera se zaměřme na sebe. Buďme přitažliví sami pro sebe!

Všichni v sobě máme rány (jámy) z dětství a občas do nich spadneme. Není řešení jámu obejít, ale vyplnit ji Bohem. Láskou k sobě samému a k jiným lidem.

Nikdo si úplně nevěří a nemá absolutní jistotu. Zato máme všichni hrůzu z toho, že svou práci děláme špatně, že nás lidé nemají rádi, že nikdy nebudeme dost chytří, dost dobří, dost úspěšní, dost atraktivní. Nebraňme se tomu. Život je jízda na horské dráze. Radujme se z ní. Zachovejme si svůj elán. Nesnažme se vklouznout do cizích bot. Svět potřebuje, abychom byli právě takoví, jací jsme.

Musíme přestat skrývat slzy a naučit se je vzájemně sdílet. Člověk musí být silný, aby dokázal plakat. A musí mít ještě větší sílu, aby dokázal plakat před jinými lidmi. Musíme být zároveň velmi pevní, abychom dokázali projevit citlivost a nezáleželo nám na tom, kdo se dívá.

V boží ekonomice nepřijde nic nazmar. Nezáleží na tom, co všechno se nám stalo, ale na tom, co jsme s tím udělali. Nikdy jiný na celém světě nemá stejné schopnosti jako my - nemá naše nadání, nápady, zkušenosti, zájmy… Každý jsme naprosto originální kus. Mistrovské dílo. Děkujme Tvůrci. (Volně - R. Brettová)

Jana (22. 4. 2022)