EMOČNÍ TĚLO 11.3.

EMOČNÍ TĚLO

E. Tolle: „Život je snadný. Vše, co vzniká, také zaniká. Přijmi to a máš klid.“

Emoční tělo (ET) je uvězněná (osobní) životní energie, oddělená od univerzálního energetického pole. Je vytvořeno z osobní bolestné minulosti (z tohoto i minulých životů) a z kolektivní mysli lidstva, která je šílená. (Jsme součástí lidstva, které jen ve 20. století zavraždilo 100 milionů členů svého vlastního druhu). Je to energetické pole, které v sobě můžete cítit. Je dočasně autonomní díky tomu, že se s ním ztotožňujete. Když se probudí, člověk se stává najednou neznámou stvůrou (ďáblem). Zachyťte moment, kdy se ET probouzí z dřímoty a žije skrze vás. Stáváte se obětí nebo násilníkem. Obracíte se proti sobě a životu jako zvíře, které žere svůj ocas. Když se s ním neztotožníte, ztratí schopnost skrze vás obnovovat svoji energii. Emoce člověka zachvátí, přemůže, ohromí, ochromí - zatímco klid ho prostoupí… Bolest se živí bolestí. Radost je pro ni nestravitelná. Sami volíte radost nebo bolest, přítomnost nebo myšlení, klid nebo problémy. ET je pouhý přízrak, zdání, tak jako smrt a myšlení. Neobstojí proti síle vědomí.

Člověk by měl mít rád všechno: svoje myšlenky, emoce, ego, duši - všechno mu vývojově pomáhá, postrkuje ho, „tvoří“ ho. Přijměte přítomný okamžik jako spojence. Nebraňte se mu. Život je teď. Tento nádech, tento krok, tento pocit…  VNITŘNÍ CÍL JE TEĎ. Když pozornost ochabne, člověka napadají myšlenky. Je zpátky v čase, zaměřen na vnější cíl.

Ať máte jakékoli myšlenky a z nich vznikající emoce, bráníte se tomu, co je. Otravujete svůj vnitřní prostor, znečišťujete kolektivní duši lidstva a jste za to odpovědní. (Odpo/vědnost = odpovídat na vědomí).

Chování, reakce, nálady, myšlenky, emoce, obavy, strachy, touhy - to všechno je vaše minulost. Když si to uvědomíte (bez kritizování), rozpustíte minulost svojí přítomností. Vědomá přítomnost je transformační silou, která rozpouští minulost.

Ochabnutí pozornosti nastartuje rojení myšlenek. Jste zpět v čase. Hledejte ve všem hlubokou, posvátnou podstatu.

Bůh žije v mimočasové sféře, odkud jste sem přišli. Když vytváříte oddělenou entitu, vzniká bolest. Přitom žádné oddělení neexistuje. Všechny formy vnikají z vnitřního zdroje (z ducha). Mají však rozdílný stupeň vědomí. Tím se od sebe liší. Ale jen povrchově (názorová rovina). Rozlišujte mezi životem (teď) a životní situací (v čase). Drama potřebuje čas. Když přijímáte to, co je teď, každý okamžik je nejlepší.

Jana (volně podle E. Tolleho  11. 3. 2022)